Doorgeven

Waarde doorgeven aan volgende generaties
Maak een afspraak

Schenken

Schenken kan op vele manieren. Je kunt geld overmaken, een waardevol object weggeven of een bedrag schuldig erkennen (de zogenaamde “schenking op papier”). Niet voor alle schenkingen heb je een notariële akte nodig. Wel is het verstandig om je te laten adviseren over de mogelijkheden en de belastingtechnische gevolgen van het doen of ontvangen van een schenking.

Is schenken belastingvrij?

De ontvanger van de schenking kan een bepaald bedrag/waarde belastingvrij ontvangen. Dat geldt voor iedere ontvanger. De meeste goede doelen kunnen zelfs de gehele schenking belastingvrij ontvangen. Krijgt de ontvanger meer dan het belastingvrije bedrag, dan moet over het meerdere schenkbelasting betaald worden. Welke vrijstelling en welk belastingtarief geldt, hangt af van wie de ontvanger is. Kinderen hebben bijvoorbeeld een grotere vrijstelling en betalen over het meerdere een lager belastingtarief dan derden.

Grip houden op wat je doorgeeft

Wil je grip houden op de schenking, omdat je de schenking bijvoorbeeld nog een tijdje voor de ontvanger wilt beheren of wil je de schenking terug kunnen draaien, dan kan dat. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden en de gevolgen van het doen of ontvangen van een schenking, neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Wij nemen graag de tijd en kunnen je adviseren over het doorgeven van waarde.

Offerte aanvragen

Schenken

Download brochure