Doorgeven

Waarde doorgeven aan volgende generaties
Maak een afspraak

Testament

In een testament leg je vast aan wie jij in welke situatie je bezittingen wilt nalaten na jouw overlijden. Ook kun je vastleggen wie de executeur is. De executeur is degene die jouw nalatenschap afwikkelt. Als je kinderen hebt, is het verder belangrijk om na te denken over de zorg voor jouw kinderen als jij en je partner allebei overlijden. Voor die situatie kun je een voogd benoemen. Een bewindvoerder is iemand die de door jou nagelaten bezittingen beheert voor de erfgenamen als deze dat zelf (nog) niet kunnen. Ook uitvaartwensen kun je vastleggen in een testament. Een testament kan ook van waarde zijn als je belasting wilt besparen voor je erfgenamen.

Wat als ik geen testament heb?

Als je geen testament maakt, bepaalt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Wie jouw wettelijke erfgenamen zijn, is afhankelijk van je situatie. Als je getrouwd bent en kinderen hebt, wijst de wet andere erfgenamen aan, dan in het geval je samenwoont en kinderen hebt bijvoorbeeld.

Een goed testament is waardevol!

Als je wilt weten wat in jouw situatie van toepassing is en of het in jouw situatie verstandig is om een testament te maken, neem dan contact op om een afspraak te maken. Een goed testament is waardevol en we nemen graag de tijd om je te adviseren.

Offerte aanvragen

Testament

Download brochure